Перекласти

четвер, 17 червня 2021 р.

 

Козій Валентина Петрівна

Гурток « Умілі ручки»                      

2020 – 2021 навчальний рік

   


Протягом усього навчального року 2020 - 2021 проводилася один раз в тиждень гурткова робота. Поставлену мету гурткова робота виконала.

  Намагалися організувати конструктивно-художню діяльність вихованців, стимулювали розвитку уваги, уяви та формування цілий ряд ручних умінь ( дрібну моторику), розумовий розвиток.

  Діти завжди з великим інтересом займалися в гуртку.

  Під час занять розучували прислів'я і приказки про працю, дружбу. Взаємовідносини завжди були теплими і дружніми. Вони раділи успіху свого товариша і свого. Діти відчували позитивні емоції і внутрішнє задоволення. Створювали вироби своїми руками, організовували виставки для батьків, які завжди оцінювали їх позитивно. Діти ділилися успіхами з батьками, розповідали про те, як їм вдавалося виконати той чи інший виріб, що сприяло розвитку мовлення.

   Гурток «Умілі ручки» зближує і згуртовує дітей. Кожне заняття вирішує не тільки практичні, але і виховно-освітні завдання, Що в цілому дозволяє всебічно розвинути особистість дитини, її творчі здібності, вміння спілкуватися з іншими людьми. Діти отримують знання, вміння, навички: відбувається закріплення інформації, отриманої на інших заняттях, розширюються можливості образотворчої діяльності дітей за принципом «від простого до складного».     Займаючись в гуртку діти бачать результат своєї діяльності, що сприяє розвитку не тільки образного мислення, а й розкриваються творчі здібності.

   При проведенні моніторингу після закінчення навчального року, можна зробити висновок, що ті діти, які з задоволенням займалися ручною працею на заняттях гуртка «Умілі ручки» показують досить високий рівень Вони з задоволенням у вільний час ліплять, майструють, проявляють свою творчість і фантазію, роботи їх багаті деталями, незвичайні. Майже всі діти легко і з великим бажанням відгукуються на пропозиції педагога щось змайструвати. Вважаю проведену роботу корисною для дітей. Хочеться продовжити її в наступному навчальному році.

 




 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар